Кращі рецепти з цибулею. Як приготувати з цибулею пиріг, пиріжки, печінку, тріску, м’ясо, оладки, цибулю в клярі?

Цибуля прекрасно підходить як для гострих пряних страв, так і для солодкого десертного меню. Наша кулінарна традиція відводить цибулі роль іншого планом, а разом з тім у багатьох країнах світу цибулю – головний інгредієнт смачних і корисних страв. Чого вартий французький цибулевий суп або конфітюр з лука, американські цибульні кільця в клярі або італійський карамелізований цибуля! Тема статті: цибуля і страви з нього.

  • Что приготувати з цибулею в мікрохвильовці?
    • Маринований цибуля в мікрохвильовій печі
  • Як приготувати цибуля в клярі, рецепт з фото?
    • Цибулеві кільця в клярі, обсмажені у фритюрі
    • Цибулеві кільця в клярі, запечені в духовці
  • Рецепт фаршированого лука
    • Печена цибуля, який підкорив світ
    • Фарширований цибулю від Іллі Лазерсона
  • Відео: Фарширований цибулю
  • рецепт оладок з цибулею, фото
  • Як приготувати пиріг з цибулею і сиром, рецепт?
    • Для тесту
    • для начинки
    • Формування пирога
    • Як випікати
  • Рецепт смаженої печінки з цибулею в сметані
  • Рецепт м’я са з цибулею з духовці
  • Відео: Свинина запечена в духовці у власному соку з цибулею і перцем
  • Як приготувати тріску з цибулею і морквою, рецепт?
  • Відео : Пиріжки з цибулею і яйцями – Рецепт Бабусі Емми

Что приготувати з цибулею в мультиварці? Рецепт карамелізованого лука або цибульний конфітюр

Цибулевий конфітюр может урізноманітнити сніданок або дива незамінним доповненням до вишуканої фуа-гра

  • 0,5 кг цибулі ( сорт цибулі НЕ має значення)
  • 35 г цукрового піску
  • 65 мл якісного сухого вина. Винний акцент в конфітюри – основний. Чим краще вихідний інгредієнт, тім краще буде готовий конфітюр. Для білого лука візьміть біле вино, для червоного – червоне! Очень добро грають в цій страві мускатні вина
  • 15-20 мл винного або фруктового оцту. Можна використовувати бальзамічний оцет, но в менших кількостях
  • гілочка свіжого чебрецю або щіпка сухого (свіжий краще). Якщо ві НЕ впевнені у своїй любові до ЧЕБРЕЦЕМ можете використовувати суху суміш італійських трав
  • спеції на вибір: щіпка меленого коріандру/невелика кількість порошку каррі/щіпка меленого мускатного горіха
  • сіль за смаком
  • 50 мл рослинного масла
  1. Цибуля очистіть від лушпиння. Наржьте будь-якій зручній технікою: жюльєн – тонкі півкільця, бренуаз – кубики середнього розміру
  2. У чашу мультиварки налийте олію. Увімкніть режим «Жарка» . Година: 20 хвилин. Кришка мультиварки в режимі «Жарка» винна бути відкрита
  3. Дайте маслу прогрітися протягом 5 хвилин. Викладіть в чашу цибулю, посоліть його
  4. Припустіть цибулю, постійно помішуючи, до прозорого стану. НЕ можна допустити карамелізації овоча з потемнінням кольору! Якщо цибуля почав присмажуватися, вимкніть мультиварку, НЕ чекаючи автоматичного вимкнення

«Правильне» прозоре стан припущенного лука

  1. Вино вилийте в зручну вогнетривку ємність і доведіть до кипіння, щоб прибрати з рідини алкоголь

Додайте до цибулі:

  • вино, звільнене від алкоголю
  • цукор
  • спеції
  • оцет

Ретельно перемішайте вміст чаші

  1. Увімкніть режим «Плов» . Година приготування 40 хвилин. Кришка закрита

Важливо: Обов’язково перевірте стан конфитюра, перемішайте його через 10-20 хвилин, після включення режиму!

готовий конфітюр з лука

Конфітюр готовий, якщо:

  • рідина практично випарувалася
  • консистенція лука нагадує варення
  • колір ставати більш темним (чим довше цибулю готуватися, тім темніше буде конфітюр)

Рада. Година вийшов, а рідина в частіше Усе ще є – повторіть режим на 5-10 хвилин. Кришку залиште відкритою. Постійно помішуйте конфітюр

Вихід готового продукту: 150-200 г

Конфітюр можна зберігати в стерильних, герметичних ємностях протягом 6-ти місяців. Місце зберігання: холодильник

Рецепти з цибулею в духовці

Продовжуємо дивувати!

Цибулеві квіти

Квіти здатні зробити святковим навіть повсякденний вечерю, а цибульні квіти зроблять його ще й несподівано смачним!

Рецепти з цибулею в духовці – запечений цибульний квітка

Для красивого і оригінального гарніру вам знадобиться

  • 1 велика цибулина
  • 30 мл молока
  • 30-35 мл рослинного масла
  • 1 білок свіжого курячого яйця
  • щіпка сухого часнику
  • щіпка паприки
  • 30 г борошна або кукурудзяного крохмалю
  • 30 г панірувальних сухарів
  • щіпка солі
  1. Зніміть з лука лушпиння. Зверніть увагу, при чищенні цибулі НЕ поспішайте зрізати денце з додатковим корінням!
  2. Зробіть поздовжні розрізи, намагаючись НЕ зачепити серединку

Етапи розрізання цибулини

  1. Після нанесення надрізів у вас винен вийти вісь таку квітку

Заготівля цибулевого квітки

  1. Занурте квітка в білковий кляр. Щоб приготувати кляр змішайте за допомогою блендера молоко, білок, рослинне масло, борошно, сіль, часник, улюблені сухі травички
  2. Додатково, за допомогою ложки залийте кляр в розрізи і між цибульними кулями. Дійте гранично акуратно, щоб НЕ розвалити квітка!
  3. просочений молочно-білкової сумішшю квітка перемістіть в поліетиленовий пакет, засипте панірувальними сухарями. Для максимально рівномірного розподілу сухарів по поверхні лука, кілька разів легко струсіть пакет
  4. Процедуру з зануренням в кляр і оточення сухарями можна повторити кілька разів
  5. Викладіть цибулю на деко, застелене фольгою. Фольгу попередньо змастіть рослинною олією
  6. Духовку розігріти до 160 ° З
  7. Випікайте цибульний квітка до золотистого кольору близько 30 хвилин

Наступне страва сьогоднішнього цибулевого меню – запечений цибулю на гарнір за рецептом Юлії Висоцької. Рецепт страви і технологія його приготування представлені в відео «Юлія Висоцька – Запечена цибуля»

Відео: Юлія Висоцька – Запечена цибулю

Что приготувати з цибулею в мікрохвильовці?

Якщо ві любите заправляти перші страви пасеровані овочі, означати, ві встигли оцінити незамінність мікрохвильовки. Піч значно прискорює процес пассерования і зводить до мінімуму ризик перетворення апетитною заправки в вугілля

А ще з допомогою мікрохвильової печі можна отримати смачний маринована цибуля. Використовувати такий цибуля можна НЕ тільки в салатах, но і в якості незамінного доповнення до шашлику або гриль-меню

Маринований цибуля в мікрохвильовій печі

Безсумнівна перевага маринованої цибулі – відсутність неприємного запаху

  • 150 г нарізаної кільцями/півкільцями цибулі
  • 12 г солі
  • 60 г оцту (9%)
  • вода
  1. Помістіть цибулю в ємність, яка підходить для мікрохвильової печі
  2. Налийте воду. Вода винна покривати цибулю
  3. Додайте сіль і оцет
  4. Готуйте на максимальній потужності 5-10 хвилин
  5. Після закінчення зазначеного годині, дістаньте ємність з печі. Цибуля відкиньте на друшляк і остудіть

Як приготувати цибуля в клярі, рецепт з фото?

Ця закуска є фаворитом будь пивний тарілки. Нижче представлені два варіанти приготування цибулевих кілець

Цибулеві кільця в клярі, обсмажені у фритюрі

Цибулеві кільця в клярі – улюблена закуска пивоманів

  • 3 великі цибулини
  • 250 мл пива світлих сортів
  • сіль і спеції за смаком
  • щіпка сухого часнику в порошку
  • 1 ч.л. розпушувача/пекарського порошку
  • 150 г борошна (для клярі) + 2 ст. л. (для панірування лука)

Технологія приготування цибулевих кілець в клярі

  1. Цибуля звільніть від лушпиння. Акуратно наріжте круглими пластинами завтовшки 5 мм. Кожну лушпиння пластину розберіть на окремі кільця
  2. Приготуйте кляр. Для цього змішайте до однорідної консистенції
  • борошно
  • розпушувач
  • сіль, часник, прянощі
  • пиво
  1. Ретельно запаніруйте кільця в борошні
  2. Умочіть в кляр
  3. Обсмажте у великій кількості добро розігрітого масла до золотистого кольору

Цибулеві кільця в клярі, запечені в духовці

Запечені в духовці кільця цибулі – менш жирний, но НЕ менш смачний варіант улюбленої закуски

  • 3 великі цибулини
  • 200 мл сметани. Для полегшеного варіанту можна використовувати йогурт
  • 150-200 г пшеничного борошна + 2 ст. л. (для панірування лука)
  • 60 г кукурудзяного борошна
  • 2 свіжих курячих яйця
  • 10 г солі
  • прянощі за смаком
  • 200 г картопляних чіпсів
  • немного рослинного масла для змащування
  1. Приготуйте кляр. Для цього ретельно перемішайте сметану, яйця, пшеничне і кукурудзяне борошно, сіль, спеції. Консистенція клярі винна нагадувати сметану
  2. В окремій ємності подрібніть картопляні чіпси

Підготовчий етап приготування цибулевих кілець

3-4. Цибуля звільніть від лушпиння. Акуратно наріжте круглими пластинами завтовшки 5 мм. Кожну лушпиння пластину розберіть на окремі кільця

Підготовка цибульних кілець: нарізка

  1. Відповідний лист застеліть пергаментом/папером для випічки
  2. Цибулеві кільця запаніруйте в борошні

Підготовка цибульних кілець: панірування в борошні

  1. Припудрений борошном цибулю умочіть в кляр. Відразу ж після клярі, обваляйте кільце в паніровці з чіпсів

Цибулеві кільця в клярі і паніровці з картопляних чіпсів

  1. Викладіть кільця на деко, застелене пергаментом. Духовку розігрійте до 200 ° З. Випікайте кільця 6-7 хвилин. Переверніть кільця один раз для більш рівномірного запікання

Готові кільця цибулі і варіант подачі страви

Рецепт фаршированого лука

Імениті і знамениті кулінари НЕ оминають своєю увагою корисний овоч. Вашій увазі пропонується рецепт фаршированого лука від Джеймі Олівера

Печена цибуля, який підкорив світ

Фарширований цибулю від Джеймі Олівера: варіант подачі страви

  • 2 цибулини
  • 4 смужки бекону
  • 20 г пармезану. Можна замінити будь-яким твердим сиром з хорошою жирністю
  • 4 столові ложки жирних вершків (33%)
  • 2 гілочки свіжого розмарину і щіпка сухого розмарину
  • 1 зубчик часнику
  • 20 мл рослинного масла. В оригіналі рецепта – оливкової
  • сіль і прянощі за смаком
  1. Цибуля очистіть від лушпиння. Верхівку і денце НЕ зрізайте!
  2. Припустіть цибулини в киплячій підсоленій воді протягом 15 хвилин
  3. Витягніть овочі з води, злегка остудіть, зріжте верхівки і денця. Висота зрізу – 1,5-2 см
  4. З цибульних заготовок вийміть серединки, залишивши недоторканими 2 зовнішніх кулі
  5. Цибулинні серединки порубати і пропассеруйте на рослинному маслі разом з дрібно порубаним зубчиком часнику
  6. Як тільки цибуля стані прозорою, додайте до нього
  • дрібно тертий сир (залиште немного сиру для посипання)
  • щіпку сухого розмарину
  • вершки
  • сіль і прянощі

Ретельно перемішайте соус і зніміть з вогню. Дайте йому настоятися 20-30 хвилин

  1. Підготуйте жароміцних форму, змастіть її маслом. У форму виставите цибульні барильця-заготовки, наповніть їх сирним соусом. Наповнені цибульні заготовки оберніть смужками бекону. Бекон зафіксуйте за допомогою розмаринових гілочок. Присипте верх діжок тертим сиром
  2. Духовку розігріти до 200 ° З. Випікайте цибуля НЕ менше 10 хвилин до утворення скоринки золотистого кольору

Фарширований цибулю від Іллі Лазерсона

Фарширований цибулю у виконанні Іллі Лазерсона – страва, яке НЕ тільки урізноманітнює ваше меню, але і дозволить подивитися на звичні речі з інший боку. Познайомиться з рецептурою і технологією приготування блюда можна, можливо, переглянувши відео «Фарширований цибуля»

Відео: Фарширований цибуля

Рецепт оладок з цибулею, фото

Хто сказав, що оладки — це десертное страва? Цибульні оладки можуть бути НЕ тільки чудовим гарніром до м’яса або рибі, але і цілком самостійним другим стравою.

Оладки з цибулею: варіант подачі блюда

  • 2 середні цибулини. Загальний вага 150 г
  • 2 свіжих курячих яйця
  • 20 г борошна (або трохи більше)
  • пучок улюбленої зелені (петрушка або кріп)
  • сіль і прянощі по смаку
  • рослинне масло (для обсмажування)
  1. Наріжте цибуля дрібними кубиками, посоліть, додайте улюблені прянощі
  2. Злийте утворився сік
  3. Додайте яйця, ретельно перемішайте суміш
  4. Додайте борошно, ще раз ретельно перемішайте
  5. Вмешайте в цибульний фарш дрібно нарубленную зелень

Консистенція цибулевого тесту для оладок перед обжариванием

  1. Вилийте на прогріту сковороду невелике кількість рослинного масла. З допомогою ложки сформуйте невеликі оладки товщиною 5-7 мм і обсмажте їх з двох сторін до золотистої скоринки. Готуйте страва на вогні середньої потужності

Цибульні котлетки в процесі приготування

Як приготувати пиріг з цибулею і сиром, рецепт?

Пироги — візитна картка французької кулінарної школи. Пиріг з цибулею і сиром увійшов в кулінарну історію завдяки доступності інгредієнтів і незмінно вкусному кінцевому результату

Закусочний пиріг з цибулею і сиром

Для тесту

  • 200 г сметани будь-який жирності (можна, можливо замінити кефіром)
  • 200 г вершкового масла або маргарина
  • 10 г пекарского порошку/разрыхлителя для тесту
  • 500 г борошна. Може знадобиться більше або менше
  • щіпка солі

Важливо: Усе продукти для тесту повинні бути кімнатної температури

  1. В зручну ємність викладіть сметану, додайте пекарський порошок, ретельно перемішайте віночком. Дочекайтеся реакції: сметана почне пінитися
  2. В окремої ємності змішайте розм’якшений маргарин (масло), сіль і борошно. У вас повинна вийти олійно- борошняна крихта
  3. Поступово вмешайте сметану з разрыхлителем в олійно-мучную крихту. У вас має вийти м’яке тісто, добре собирающееся в колобок

Для начинки

  • 400 г плавленого сиру (4 плавленых сырка)
  • 4 яйця
  • 400 г лука
  • рослинне масло для пассерования
  • щіпка солі
  1. Цибуля поріжте будь-яким зручним способом: тонкими кільцями/півкільцями або маленькими кубиками
  2. Пропассеруйте цибуля на рослинному маслі до злегка золотистого кольори. Залиште остигати
  3. Подрібніть сир. Сир може бути будь-якого сорту і жирності. При бажанні, можна, можливо зробити комбінацію з декількох улюблених сортів сиру, а можна, можливо зупинитися на плавленых сырках «Дружба»
  4. Додайте в тертий сир яйця, остиглий цибуля і ретельно вимішайте отриману начинку
  5. При бажанні, можна, можливо збагатити начинку дрібно порубленной сезонної зеленню

Формування пирога

  1. Форму для випічки змастіть рослинним маслом
  2. Розділіть тісто на дві частини: 2/3 і 1/3 тесту
  3. Велику частина тесту розподіліть по формі. Товщина шару: НЕ більше 5-7 мм. НЕ забудьте сформувати бортики. Так ви отримаєте основу майбутнього пирога
  4. Викладіть на тісто-основу начинку
  5. Розкачайте другу частина тесту товщиною до 5 мм. Накрийте основу з начинкою раскатанной коржем. Ретельно защипните краю. По відновлена сховайте шов
  6. Змастіть верх пирога яично-молочної сумішшю (1 жовток+1 ст. лю молока) і посипте кунжутом

Це один з можливих способів формования пирога

Як випікати

  1. Розігрійте духовку до 180?З
  2. Випікайте до золотистого кольори тесту і освіти рум’яної скоринки на начинці. Час випічки 20-30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку)

Рецепт смаженої печінки з цибулею в сметані

Це самий простий і швидкий рецепт приготування печінки

Смажена печінку з цибулею в сметані: приклад подачі блюда

  • 400 г курячої печінки
  • 80-100 г лука
  • 75-100 г сметани будь-який жирності
  • сіль і прянощі по смаку
  • рослинне масло
  1. Цибуля звільніть від лушпиння, наріжте півкільцями, обсмажте в невеликому кількості рослинного масла до золотистого кольори. Зніміть з вогню
  2. Печінку промийте Озброєний, обсушите. Обсмажте печінку з невеликим кількістю рослинного масла в окремої сковороді на середньому вогні в течія 15-20 хвилин. В наприкінці смаження додайте сіль і прянощі, наприклад, щіпку порошку мускатного горіха
  3. В сотейник або горщик укладіть печінку, цибуля, сметану і прогрейте вміст 5-10 хвилин
  4. Подавайте страва гарячим

Рецепт м’яса з цибулею з духовці

Короля формує свита! Ця крилата фраза дуже точно описує відносини м’яса і лука в більшості кулінарних рецептів. Класика м’ясного жанру — свинина, запечена в духовці в власному соку. В як почту: цибуля і чорний мелений перець. Рецепт і технологію приготування блюда підкаже відео

Відео: Свинина запечена в духовці в власному соку з цибулею і перцем

Як приготувати тріску з цибулею і морквою, рецепт?

Тріска з цибулею і морквою: варіант подачі блюда

  • 0,5 кг тріски
  • 2 моркви (середніх)
  • 2 цибулини (середніх)
  • 2-4 ст. л. майонезу
  • сіль і прянощі по смаку
  1. Цибуля наріжте дрібним кубиком, морква натріть на тертці
  2. Рибу поріжте порционными шматочками
  3. Підготовлену рибу викладіть в змащену маслом форму для випічки, посоліть, присипте улюбленими прянощами
  4. На рибу викладіть цибуля, змастіть його майонезом
  5. Наступного шар — морква, змащена майонезом
  6. Розігрійте духовку до 200?З
  7. Рибу з овочами запікайте
  • 10-15 хвилин при 200?З
  • ще 20 хвилин при 180?З

Удивляйте своїх рідних смачними і несподіваними стравами! Готуйте з любов’ю і їжте з задоволенням!

Відео: Пиріжки з цибулею і яйцями — Рецепт Бабусі Емми

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *