Кип’ячена вода

Сьогодні не часто можна побачити людину, що п’є звичайну, міську водопровідну воду. На жаль, якість води з-під крана залишає бажати кращого, як і екологічна ситуація, тому більшість віддає перевагу бутильованої води, набуває спеціальні фільтри або кип’ятять життєво важливу рідина. Це просто необхідно, якщо потрібно убезпечити себе від інфекційних захворювань, утворення каменів в нирках, на зубах і від інших проблем зі здоров’ям. Саме про кип’яченій воді сьогодні мова в даній статті. Чи правда, що кип’ячена вода корисна? Або вона шкодить організму? Як правильно кип’ятити живлющу вологу? Читайте далі, і отримаєте відповіді на ці питання.

Яку воду краще пити

Давайте розберемося, яку воду краще пити кип’ячену або сиру. Так як в сирій воді міститься безліч мікроелементів у вигляді солей, бажано пити її саме в такому вигляді. Молекули в ній розташовані своєрідно, тому її називають цілющою. Жива, кристально чиста вода стимулює регенерацію клітин, профилактирует освіту в організмі вільних радикалів. Але нерідко її необхідний кип’ятити, так як в сирому вигляді в ній можуть міститися бактерії.

Але відзначимо, що кип’ячена рідина не привносить в організм людини ніяких корисних речовин, вона абсолютно марна. Називають її «мертвої».

Назва таке було отримано на підставі наступних факторів:

  • після кип’ятіння значно знижується вміст кисню;
  • благотворно впливають на організм солі в ході термообробки випадають в що не розчиняється осад;
  • при кип’ятінні водопровідної води хлор, що міститься в рідині, перетворюється на токсичні сполуки, які провокують розвиток онкології;
  • після процесу кип’ятіння структура змінюється, тому приблизно через 12 годин у питній рідини починають розмножуватися мікробактерії.

Так, корисності в «мертвої» води немає, але ніхто не говорить, що в НЕ прокипяченной її багато. Немає гарантії, що в сирій немає шкідливих і небезпечних для організму речовин. Тому, якщо цікавитеся питанням, чи корисно пити кип’яченої води, одержите чітку відповідь: ні, але зате точно безпечно!

Якщо вирішите зупинити вибір на кип’яченій воді, дотримуйтеся деяких умов споживання. Потрібно дати відстоятися сирої рідини протягом пари годин, після чого можна кип’ятити. Як тільки вода почне закипати, відразу вимикайте чайник. Тоді рідина знезаразити, але при цьому устранятся не всі мінерали, корисні для організму.

Рекомендується пити кип’ячену рідина виключно свіжою і не зберігати її тривалий час. При цьому усвідомлювати, що виключно в цілющої рідини природного походження присутні корисні речовини для організму, безліч мікроелементів і макроелементів.

Що відбувається з водою під час кип’ятіння

У фізиці поняття кип’ятіння трактується, як перехід рідини з одного агрегатного стану в інше, в цьому випадку інтегрування з рідкої субстанції в пароподібну, супроводжувану безліччю бульбашок при температурі 100 градусів за Цельсієм. Умовно кип’ятіння розділяється на три послідовних дії:

  1. На дні ємності утворюються маленькі бульбашки, поступово піднімаються на поверхню води, сгруппіровиваясь у стінок каструлі, чашки, миски, іншої ємності.
  2. Утворюється багато бульбашок, які є причиною помутніння. Далі рідина біліє. Любителі кави і чаю воліють вимикати чайник (знімати з плити) саме в цей момент. Вода на цьому етапі ще не закипіла, але напої заварити вже можна.
  3. Завершальний етап – активне бурління, рясне виділення пара. Вода кипить, вирує, бульбашки лопаються.

Користь кип’яченої води

Як думаєте, чи корисно пити кип’ячену воду? У кожного на цей рахунок свою думку, але точно можна сказати, що на впливає на організм сприятливо, якщо її правильно прокип’ятити:

  • Сприяє покращенню метаболізму процесів в організмі.
  • Нормалізує процес травлення.
  • Виводить токсичні речовини через пори з потовиділенням.
  • Стабілізує циклирование крові.
  • Підвищує розумову діяльність і фізичну працездатність.

Регулярне поповнення водного балансу в організмі сприяє зниженню маси тіла. А разом з невеликими фізичними вправами і здоровою їжею, можливо назавжди позбутися від надмірної ваги, і забути про цю проблему. Кип’ячена вода виводить токсини і сприяє очищенню шлунково-кишкового тракту.

Воду, охолоджену після кип’ятіння до кімнатної температури, використовують для зняття простудной симптоматики. Вона знімає больовий синдром в гортані, і позбавляє носоглотку від закладеності, також поповнює запаси організму втраченої в результаті спека рідиною.

Увага! Неприпустимо використовувати окріп в якості лікарського засобу. Вплив вару на запалену слизову горла провокує опіки.

Вживаючи щодня перед прийняттям їжі остуженную кип’ячену воду, стабілізуються всі життєво важливі процеси в організмі людини. Доведено позитивний вплив на систему травлення, ендокринну та нервову системи, робить корисний вплив для тургору шкіри і м’язових тканин. Для отримання найбільш максимального ефекту рекомендується використовувати кип’ячену воду, набрану з природних джерел (джерела або свердловини).

правильне кип’ятіння

Прості поради по кип’ятіння води:

  • Заливати в посуд для кип’ятіння виключно свіжу воду.
  • Уникайте вторинного кип’ятіння і не додавати в окріп сиру воду.
  • Кип’ятити необхідно відфільтровану або «відстояну» воду, в якій немає шкідливих домішок (без потрапляння осаду).

Шкода і небезпека

При недотриманні технології кип’ятіння вода здатна негативно позначитися на загальному стані здоров’я людини. Існує безліч різних мікробактерії, стійких до максимальних температур протягом тривалого часу. Тобто, невеликий відсоток гине при п’яти хвилинному кип’ятінні, а якийсь залишається активним навіть якщо кип’ятити воду протягом 10 хвилин. Особливою несприйнятністю до кип’ятіння відрізняються хвороботворні мікроби. Не доводячи рідину до 100 градусів, і не витримавши тимчасового періоду 10-15 хвилин, існує ризик нанесення шкоди своєму здоров’ю.

Процес кип’ятіння витісняє кисень, дуже позитивно впливає на організм споживає. Завдяки йому в кровоносну систему доставляються корисні речовини. Це не є ключовою транспортної середовищем для організму, але позитивний вплив кисню від цього менше не стає.

Існує припущення, що вода має здатність заряджатися позитивними коливаннями, може накопичувати цілющі властивості. Після кипіння такий варіант не спрацьовує, вона по праву вважається «мертвою».

Застосування кип’яченої рідини під час вагітності

Щоб весь термін вагітності проходив нормально, жінці необхідно ретельно стежити не тільки за своїм харчуванням, а й правильно вибирати питну воду. Надходження рідини в організм гарантує повноцінний приплив крові до ембріону, стабілізує повноцінний обсяг навколоплідних вод, підвищує приплив крові і нормалізує пружність м’язів.

Пити кип’ячену воду з крана жінкам в положенні не рекомендується. Вона містить в собі важкі мікроелементи (солі і органічні речовини), які можуть негативно позначитися на дитині. Оптимальним для питного раціону вагітної вважається бутильована вода найвищої категорії і рідина, насичена киснем. Такі види рідини ідеально сприймаються організмом, позитивно впливає на перебіг вагітності і появи на світ здорового малюка.

Кип’ячена вода для схуднення

Яка користь кип’яченої води для схуднення? Щоб позбавиться від зайвої ваги, в неї необхідно додавати ложечку лимонного соку. Кип’ячена вода має своєрідні смакові якості, і маленька лимонна часточка відмінно їх нейтралізує.

Використовувати кип’ячену воду в боротьбі із зайвою вагою необхідно до прийняття їжі з 30-ти хвилинною перервою і через пару годин після їжі. Протягом доби рекомендується пити не менш восьми склянок рідини. У комплексі з правильно підібраним харчуванням і фізичними вправами, достатнім вважається два літри рідини на добу, що дійсно сприяє схудненню і заряджає організм енергією.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *