Як просто перевірити свіжість яйця

Не важливо для чого ви хочете використовувати яйця, чи потрібно Вам зробити омлет, майонез або зварити круто, але перед їх використанням слід перевірити їх свіжість. Як це зробити?

Налийте води в невелику миску і додати в неї 2 столові ложки солі. Ретельно перемішати до тих пір, поки сіль не розчиниться. Завдяки солі збільшується щільність води.

Якщо яйце опуститься на дно, це означає, що воно свіже. Дуже свіжі яйця добре тримаються під час приготування їжі, але погано очищаються після варіння круто.

Якщо яйце почне спливати на поверхню, це означає, що воно зіпсоване. Все яйця мають в середині трохи повітря – чим старше, яйце, тим більше повітря.

Попередження: В Америці яйця мають термін придатності 2 дні, а в Європі – 28. Фахівці б’ють на сполох – 10% яєць в магазинах биті, 40% починають псуватися, а інші придатні до вживання, однак, вони далеко не такі свіжі, як хотілося б.

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *