Як зробити морозиво в домашніх умовах? Кращі рецепти домашнього морозива

Домашнє морозиво

Что краще освіжаючого, ніжного і такого смачного морозива, в спекотний літній день? Тільки домашнє морозиво, – приготоване з натуральних інгредієнтів!

Морозиво – це улюблений десерт дітей і дорослих! Но хочеться, щоб воно було НЕ тільки смачним, но і корисним! Тому, вчимося готувати цей десерт будинку з натуральних продуктів!

Готуємо морозиво вдома

Незважаючи на дощову погоду, літо НЕ за горами, а означати, очень до речі буде знаті рецепти всіма улюбленого, прохолодного десерту. Який до того ж можна зробити корисним, приготувавши з натуральних продуктів! Рецептів домашнього морозива, існує безліч! Є зовсім прості, что складаються майже виключно з молока, а такоже очень складні, что включають в собі безліч інгредієнтів. Морозиво буває молочним, вершковим, шоколадним, кавовим і т.д.

Незаперечна гідність домашнього морозива полягає в тому, что ві знаєте з яких продуктів воно приготовано! Что смороду свіжі і кінцевий продукт НЕ містить ні хімічних добавок, у вигляді барвників і ароматизаторів, ні консервантів.

Кулінарія – це багатогранний і складний світ зі своїми секретами і тонкощами. Тому, перш ніж ми розглянемо найкращі рецепти морозива, необхідно дізнатися секрети його приготування.

смачно, гарно і натурально

Корисні поради

  • у середньому, морозиво заморожується 6 – 7 годин
  • Якщо масу ві ставите в холодильник НЕ в формочках, а у великій ємності , то її потрібно періодично перемішувати (особливо, якщо в суміш додано много шматочків ягід, горіхів або фруктів). Оптимально, кожні 30 – 40 хвилин
  • Якщо ігнорувати необхідність перемішування суміші, то вправити НЕ буде однорідною і в ній буде много крижинок
  • Та ж сама проблема, якщо його переморозіть. До того ж, морозиво втратить в смаку
  • Щоб процес приготування був менш трудомістким і самє морозиво вийшло більш однорідним, радимо придбати мороженицу. У ній, ваш улюблений десерт вийде однорідним і без шматочків льоду. Тім більше, якщо ві плануєте часто готувати цей десерт будинку. НЕ кажучи Вже про ті, что мороженица значно полегшить сам процес приготування і воно вийде смачніше
  • Добро, якщо у вас вдома стоїть сучасний холодильник, в якому можлива налаштування температури, так як для приготування морозива, потрібно хоча б – 21 град
  • І, нарешті, самий головний секрет! Якщо в суміш заготовки для морозива додати желатин, то це допоможе йому по консистенції бути максимально схожим на покупне. Желатин просто НЕ дасть утворюватися кристалики льоду! Спробуйте! І ві приємно здивуєтеся результату!

ВАЖЛИВО! У будь-якому випадку, морозиво буде відрізнятися від виробленого промисловим способом. Так як на виробництві, його заморожують в спеціальних камерах з постійною температурою в -50 градусів.

Натурально і смачно

В основному всі рецепти домашнього морозива, про які ві знаєте, складаються з найпростіших продуктів: молока, ванілі і цукру! Усе це потрібно розмішати і в морозилку! Елементарно, правда?

Но, на шкода, ваші очікування НЕ виправдаються, так як відповідно до законів фізики, замість ніжного, кремового пломбіру ві отримаєте лишь брилу з молока з безліччю крижаних кристалів. Тому суміш потрібно ретельно і часто перемішувати . і Усе ж, домогтися дійсно ніжної текстури морозива, ві зможете завдяки морожениці,

А вісь і він, – ніжний прохолодний десерт!

або … дізнавшись наш секрет ! Секрет приготування справжнього пломбіру!

Рецепт пломбіру

Спочатку гарненько охолодіть НЕ тільки вершки, а й віночок міксера, а такоже посуд, в якій будете збивати суміш.

Це необхідно для того, щоб жирові молекули вершків, легше з’єдналися разом, оточивши повітряні бульбашки, что утворюються при збиванні суміші.

Інгредієнти пломбіру

Як приготувати пломбір?

1 . Спочатку змішайте згущенку, вершки і … розчинну каву . Звичайно, добавки можуть бути абсолютно різними! Наприклад: ваніль, лікер, коньяк або сироп

2. Починаємо збивати міксером на середній швидкості . У міру загустіння суміші, збільште швидкість до максимальної. Но НЕ перестарайтеся, якщо звичайно вашою метою НЕ є отримання масла. Консистенція винна нагадувати розтануло морозиво! А точніше, кремоподібну емульсію, насичену бульбашками повітря

3. Залишилося перелити суміш у форму для майбутнього морозива , накрити харчовою плівкою і поставити в морозилку на 6 – 12 годин

Вершкове морозиво

Інгредієнти вершкового морозива Інгредієнти для вершкового морозива

  • Ретельно перемішуємо міксером на низькій швидкості цукор зі вершками (або молоко), і отримуємо смак розталого морозива!
  • Ставимо в морозилку на 6 – 12 годин . Морозиво готово!

Перемішуємо масу на мінімальній швидкості

морозиво з Англійським кремом, він ж Anglaise, він ж Заварний крем

Найніжніше, смачне і прекрасне морозиво вийде, якщо заморозити Англійська крем на суміші вершків і молока.

Англійська крем (він ж Заварний), – відноситься до « кустардам » – Це суміш молока, вершків, або того й іншого разом) з яйцями. Причому, суміш загущався яйцями під впливом тепла. При нагріванні, протеїни білка коагулируются, тобто з’єднуються і тверднуть. Отже, кустард застигає. В якості ароматизатора в нього частіше додають ваніль, но такоже кава, лікер, шоколад, м’яту, цитрусові … Його консистенція безпосередньо залежить від пропорції вершків/молока до кількості яєць/жовтків.

Кустарди діляться на 3 групи:

1: Англійська крем (Stirred Custard – готується на водяній бані) 2: Кондитерський крем – додається крохмаль в якості згущувача 3: крем-Карамель, Потс де Крим, крем-Брюле – запечені кустарди Нас з вами за раз цікавить перша група, – Англійська крем! Який по суті є рідким заварним кремом.

Якщо його заморозити, то вийде ніжне морозиво!

Приготування Англійського крему має свої тонкощі.

Морозиво з Англійського крему Рецепт морозива на основі Англійського крему

  1. 100 г цукру додаєте в 1 літр молока . Потім, молоко підігріваєте до повного розчинення цукру
  2. В окремому посуді збийте п’ять жовтків . Потім, почніть поступово вливати до збитим жовтків теплі молоко
  3. Ретельно розмішайте суміш і продовжуйте помішувати Вже на плиті, на повільному вогні до загусання
  4. ВАЖЛИВО ! Крем НЕ винен закипіти!
  5. Залиште крем остигати до кімнатної температури
  6. Поставте заморожувати в морозилку

ВАЖЛИВО! Якщо ві заморожуєте морозиво НЕ в формочках, а в глибокому посуді, то кожні 40 хвилин його потрібно перемішувати (бажано міксером), інакше ваше морозиво вийде НЕ однорідним, а з шматочками льоду.

Горіхове морозиво

Інгредієнти морозива з лісовими горіхами

  1. Підсмажити горіхи в духовці, при температурі 180 град. примерно 10 хвилин. Очистити горіхи від шкаралупи і порізати
  2. Змішати молоко з горіхами . На маленькому вогні довести до кипіння, накрити кришкою і дати настоятися дві години
  3. Процідити
  4. Збити жовтки з цукром (повинні біліть і загуснути)
  5. Знову розігріти молоко і додати в нього вершки
  6. Половину суміші добро змішати зі збитими жовтками . Додати решту суміш і знову добро розмішати
  7. Постійно помішуючи , нагрівати на маленькому вогні до загустіння суміші. Зняти з вогню
  8. Додати горіховий лікер , перемішати. Вилити в плоску форму і поставити в морозилку на 7 годину
  9. Щоб в суміші НЕ утворилися кристали льоду , її необхідно перемішувати щогодини виделкою

готове морозиво розкласти по креманках і посипати зверху горіхами.

Горіхове морозиво можна готувати з волоських, мигдальних горіхів або будь-яких інших.

Морозиво з волоськими горіхами

Інгредієнти морозива з волоськими горіхами

Як готувати:

  1. Дрібно нарізаємо горіхи
  2. Змішуємо сироп з вершками
  3. Збиваємо згущене молоко у великій охолодженої мисці добро, щоб вправити стала в два рази більше про’ємом і гущі
  4. у згущене молоко акуратно вливаємо сироп зі вершками
  5. Добро Усе перемішати і відправляємо на пару годин в морозилку
  6. Дістаємо морозиво , знову гарненько збиваємо, посипаємо горіхами і знову ставимо в морозилку

Через 5 – 6 годин морозиво готово!

ВАЖЛИВО! Для отримання більш ніжною, однорідної маси, НЕ лінуйтеся кожні 30 – 40 хвилин, добро перемішувати міксером охолоджену масу (в заздалегідь охолодженої посуді).

Шоколадне морозиво

Інгредієнти шоколадного морозива

Приготування:

1. Розтопити шокола д на « водяній бані &#187 ;, розмішати вінчиком і відставити убік 2. Збити жовтки з цукром до пишної білої піни 3. Змішати окремо какао з вершками і помішуючи, нагріти суміш на маленькому вогні, щоб вершки почали пінитися 4. Зняти їх з вогню і весь година помішуючи, поступово влити до збитим жовтків. Процідити 5. У розтоплений шоколад влити вершкову суміш і нагрівати 3 – 5 хвилин 6. Додати ваніль , поставити охолоджуватися до кімнатної температури 7. Залити в форму (бажано плоску) і поставити в морозильну камеру на 7 годину

ВАЖЛИВО! Кожні 40 хвилин, масу діставати з холодильника і перемішувати міксером.

Шоколадне морозиво

Відеорецепт сирного морозива з ківі і бананом

Ми з вами розглянули лишь кілька рецептів цього смачного і освіжаючого десерту! Нехай наші поради допоможуть вам Усе літо радувати собі і своїх близьких НЕ тільки смачним, но і очень корисним ласощами! Приготоване вашими руками, з любов’ю і фантазією, морозиво кожен раз буде вас дивувати невичерпним різноманіттям смакових поєднань!

морозиво з сиру і фруктів

Відеорецепт ванільного морозива

Це морозиво, є найпопулярнішим в світі! Дізнаємося як його готувати!

Відеорецепт вершкового морозива

Відеорецепт Кавового морозива

Відеорецепт Молочного морозива

Простий відеорецепт Вершкового пломбіру

Відеорецепт Вершкового пломбіру

Відеорецепт Домашнього пломбіру

Це цікаво! Відео найнезвичайнішого морозива

смачних всім експериментів!

Залиште свій коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *